Bestuur

onnosiegers

Onno Siegers
– voorzitter –

Ik ben getrouwd met Antorita. Samen met haar kinderen wonen we in Beneden-Leeuwen.
Ik werk als gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van continentie en wondzorg bij een medisch speciaalzaak. Dagelijks word ik geconfronteerd met de gevolgen van politieke keuzes; dit motiveert mij om het leven in (West) Maas en Waal goed te houden.
Vanuit mijn maatschappelijke belangstelling ben ik acht jaar voorzitter van de Wmo-adviesraad West Maas en Waal geweest. Ik was nauw betrokken bij de oprichting van onze partij Sociaal Maas en Waal.
Binnen het bestuur richt ik me op de regionale samenwerking met partijen uit Maas en Waal. En persoonlijk houd ik van koken, reizen en fotograferen.

CeesvanMook2

Cees van Mook
– bestuurslid –

Gepensioneerd meubelmaker van 67 jaar.
Bestuurslid van SMW.
Getrouwd en vader van 3 kinderen opa van 7 kleinkinderen.
Vrijwilliger bij het Bourgondische wandelen (Ben-Leeuwen).
Vrijwilliger evenementenverkeersregelaar.
Vrijwilliger bij Het Dijkmagazijn(Beuningen) natuur en milieu educatie.
Lid van Minigolfclub in Afferden.

Cary van de Burgt2

Cary van de Burgt

–  Bestuurslid –

Mijn naam is Cary van de Burgt. Geboren in Ravenstein in 1950. Na een korte loopbaan als leraar Engels in Nijmegen heb ik ruim 20 jaar gewerkt als beheerder van recreatiegebieden De Groene Heuvels in Bergharen en Wylerbergmeer in Beek Ubbergen en vanaf 2002 tot aan mijn pensionering(eind 2015) bij de Gemeente Nijmegen als adviseur onderwijshuisvesting.
In Beuningen was ik voor Groen Links actief in de Raadscommissie voor Onderwijs en Welzijn en vanaf 2013 lid van Akkoord ’94 in Druten en vanaf begin 2016 bestuurslid van Sociaal Maas en Waal.
Ik kan slecht tegen maatschappelijk onrecht en tegen het paternalisme of zo je wilt maternalisme van veel bestuurders om voor de “gewone mens” te bepalen wat goed voor hem/haar is. Dat kan die mens heus zelf wel. Je moet hem/haar alleen wel de kans geven in een samenleving waar iedereen meedoet.

Anja Koornstra
– penningmeester –

Ik woon sinds 2008 in Dreumel, samen met Marjo. Ik heb in Utrecht geschiedenis gestudeerd en ben daarna in de publieke gezondheidszorg terecht gekomen als beleidsmedewerker, onder meer bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de GGD in Utrecht. Nu werk ik bij de vereniging van GGD’en, GGD GHOR Nederland, en houd ik me onder meer bezig met lobby voor beter gemeentelijk gezondheidsbeleid.
Ik ben betrokken geweest bij de PvdA in Utrecht en na mijn verhuizing naar Dreumel heb ik met een aantal mensen geprobeerd of er na 2010 een doorstart van de PvdA mogelijk was. In 2013 was ik één van de mensen die Sociaal Maas en Waal hebben opgericht.

Jan Uitdehaag2

Jan Uitdehaag

–  bestuurslid –

Ik ben 64 jaar, ik woon in Druten, ik ben getrouwd en vader van 3 kinderen.
Ik was bij de oprichting van Akkoord’94 betrokken. Sinds 2000 ben ik ook lid van de PvdA.
Voor 2000 was ik directeur van OBS de Appelhof in Druten, nu ben ik al vele jaren docent bij de opleiding voor schoolleiders bij Fontys/Magistrum.
Mijn belangrijkste drijfveren in de politiek zijn rechtvaardigheid, openheid en de zorg voor een goed milieu.

Antorita Siegers-Merx

–  bestuurslid –

Geboren in Wamel, nu al ruim 38 jaar wonend in Beneden-Leeuwen. Moeder van 3 kinderen, getrouwd met Onno. Een Maas en Waalse in hart en nieren, iedere dag voel ik me een rijk mens tussen de mooie rivieren. Werkzaam als mantelzorger en vrijwilligster voor meerdere organisaties, onder andere Hersenstichting Nederland en St. Regenboogboom. Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan bij verschillende bedrijven, verenigingen en scholen. Ik ben als medeoprichter van Sociaal Maas en Waal lid van de kerngroep, verkiezingsprogramma commissie en campagneteam actief en strijdbaar voor een vitaal en sociaal Maas&Waal waar iedereen mag en kan meedoen.