Historie

Het ontstaan van Sociaal Maas en Waal

In de gemeenteraad van West Maas en Waal was de links stemmende kiezer sinds 2010 niet meer vertegenwoordigd. Opvolging ontbrak en de PvdA vertrok.
Steeds vaker hoorden we binnen deze gemeente de roep om een nieuw geluid, links van het politieke midden. Met meer oog voor onze kwetsbare inwoners en het verleggen van de koers van Regio Rivierenland richting het Land van Maas en Waal.

Begin 2013 legt Merijn Broeders contact met de PvdA Gelderland met de vraag of dat zij voor de komende verkiezingen van plan zijn om in West Maas en Waal mee te doen. Daar kwam reactie op en dit keer lukt het om samen met Martin Koot, Merijn Broeders, Anja Koornstra en Mike Seelen een bijeenkomst te organiseren. Een bijeenkomst waar een grote groep mensen op af kwam.
Waar we besloten hebben dat er behoefte is aan een breed links geluid. Leden en sympathisanten van de PvdA, GroenLinks, D66 en SP zijn inmiddels lid en vormen samen de partij Sociaal Maas en Waal.
Samen hebben we de grondbeginselen opgesteld. De waarden die ons verbinden en waar we binnen het Land van Maas en Waal met hart en ziel aan werken.

In 2016 was de fusie met Akkoord ’94 uit Druten een feit. Een zusterpartij met dezelfde idealen en prioriteiten. Sindsdien trekken we waar mogelijk samen op. Samen sterk, met oog voor elkaar!