In de media 2016

8 juli 2016
Twee moties aangenomen bij behandeling perspectiefnota

In de raadsvergadering van 7 juli, bij de behandeling van de perspectiefnota, heeft Sociaal Maas en Waal twee moties ingediend, die beide unaniem door de raad van West Maas en Waal zijn aangenomen. De Gelderlander berichtte uitgebreid over de behandeling van de perspectiefnota en de moties van de verschillende partijen.

psp in gelderlanden, juli 2016-final


11 juni 2016
Regionale samenwerking

Merijn Broeders was te gast bij Studio Maas en Waal van RTV TOTAAL waar hij geïnterviewd werd over de ambtelijke samenwerking die Druten en Beuningen aangaan. Wij hebben ons college van B&W en de coalitie opgeroepen om zich hierbij aan te sluiten. Het interview met Merijn kunt u hieronder terug luisteren.


25 mei 2016
Duurzaamheid in de versnelling

sneller duurzaam - gelderlander mei 2016

 In de RTG van 24 mei werden de duurzaamheidsplannen van de gemeente besproken. Mooie plannen en interessante ideeën. We misten alleen een beetje snelheid…


3 mei vraagwijzer-problemen mei 2016 - gelderlander2016
Problemen bij Vraagwijzer nog steeds niet opgelost

Op 31 maart stelde Sociaal Maas en Waal tijdens de raadsvergadering opnieuw een aantal vragen aan de wethouder Sociale Zaken over de vindbaarheid en bereikbaarheid van voorzieningen. We wezen er dit keer op dat inwoners die vragen hebben over opvoeding, jeugd of de jongerenwerker niet op de juiste plek terecht komen als ze via de website van VraagWijzer aan het zoeken slaan.

De Gelderlander pakte onze zorgen op, en publiceerde een kritisch artikel.


8 maart 2016jeugdwerk - gelderlander
Het jeugdwerk kan echt veel beter!

In de raadsvergadering van 3 maart stemde Sociaal Maas en Waal tegen de plannen van het college voor het jeugd en jongerenwerk. Het betoog dat we in de raad hielden vindt u hier.

De Gelderlander publiceerde een paar dagen later een verhelderend artikel waarin de verschillende argumenten in de discussie naast elkaar worden gezet. Oordeelt u zelf.


fusie_gelderlander015 maart 2016
Samen sterker in de regio

De fusie die we op 4 maart aankondigden tussen Sociaal Maas en Waal en Akkoord’94 heeft veel media aandacht gegenereerd. Hiernaast en hieronder leest u de artikelen die de verschillende regionale kranten publiceerden.

Merijn Broeders, de fractievoorzitter van de fractie West Maas en Waal, was 5 maart te gast bij RTV Totaal. Hieronder kunt u het interview nogmaals beluisteren.


1 maart 2016
Zorg over inbraken

Vorige week kwamen er nieuwe cijfers naar buiten over inbraken in onze gemeente. Het blijkt dat het aantal inbraken toegenomen is. Sociaal Maas en Waal stelt daarom in de raadsvergadering van 3 maart een aantal vragen aan het college. Dit mede na de uitspraken van het college, bij de bespreking van de begroting 2016, over het niet actief stimuleren van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vanwege de dalende trend van inbraken die het college verwachtte.

  1. Ziet het college aanleiding om actie te ondernemen om het stijgend aantal inbraken een halt toe te roepen? Zo ja, welke acties ziet het college voor zich
  2. Ziet het college aanleiding om haar standpunt (het Politiekeurmerk Veilig Wonen niet actief te stimuleren en onder de aandacht te brengen) te herzien?

De Gelderlander pikte onze zorgen op; hier vindt u het artikel.

 

Over Jacobijn Olthoff

Fractielid voor Sociaal Maas en Waal, woordvoerder sociaal domein.

Speak Your Mind

*