Persbericht fractie Druten

logonieuw01

Sociaal Maas en Waal: “Klaar voor verandering”

De lijsttrekker van Sociaal Maas en Waal voor de komende verkiezingen is reeds bekend:
Dini Uitdehaag. Woensdagavond stemden de leden over de rest van de lijst. De lijst bevat enkele verrassingen. Zo staat  Hilda Rikken op plaats 3 en Kevin Gerritsen, 22 jaar,  op de vierde plaats. Eindelijk een jongere op de lijst die die graag de raad in wil. Kevin is op dit moment zeer actief, o.a. samen met burgemeester van Riswijk, om van de escaperoom een succes te maken.
Ook bijzonder is dat van de eerste 10 kandidaten er 6 vrouwen zijn.
“Voor echte vernieuwing van de Drutense politiek zijn jongeren en vrouwen hard nodig”, zo sprak lijsttrekker Dini Uitdehaag op de ledenvergadering. Zij zei veel vertrouwen te hebben in de kandidaten op de lijst. Dini Uitdehaag blikte ook kort terug op de vorige raadsperiode.

“Vorige week las ik in een krant dat de oppositie partij Sociaal Maas en Waal, niets bereikt heeft als oppositiepartij. Dat is echte onzin! Ik heb in de raad belangrijke voorstellen gedaan  m.b.t. armoedebeleid, cultuurbeleid voor scholen, de schoonmaak dag, de invoering van Gelre pas voor jong en oud en uiteraard m.b.t. duurzaamheid. Ook de wens van veel ouderen om een goed leesbaar boekje met namen en telefoonnummers van hulpverleners heb ik onder de aandacht gebracht.  Zaken die in eerste instantie door de coalitiepartijen werden weggestemd, maar later door diezelfde coalitiepartijen zijn overgenomen. Kijk even wat er nu gebeurt met het thema duurzaamheid, elke partij wil er nu wel voor gaan. Erg laat , wanneer je bedenkt dat ik 2 jaar gelden in de raad al  prachtige plannen in de raad heb voorgesteld!

En zo zie je maar: Oppositie voeren is lastig, ook succesvol maar hard nodig. Zeker in de raad van Druten.

Nog mooier zou zijn dat we in de coalitie komen, we hebben vele goede plannen klaarliggen en onze  mensen staan klaar om ze uit te voeren!”

Team Sociaal Maas en Waal

Speak Your Mind

*