Presentatie SMW-fractie Druten bij debat op maandag 12 mrt.

Mensen zijn belangrijker dan stenen in Afferden,Deest,Druten,Druten-Zuid,Horssen en Puiflijk.

Wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen, jeugd zijn de fundamenten voor een schone en duurzame gemeente die zorg draagt voor zijn inwoners, oud/jong, autochtoon/allochtoon, met of zonder werk, arm of rijk.

Wonen: goede, betaalbare, duurzame (huur)woningen om bij te dragen aan een aantrekkelijk leefklimaat.
Zorg: een Sociaal team waar goed opgeleide professionals samen met de zorgvrager afspreken welke zorg en voorzieningen er nodig zijn om deel te kunnen blijven nemen aan de samenleving.
Welzijn: verbinding en samenwerking tussen betaalde zorg en onbetaalde zorg door vrijwilligers/mantelzorgers.
Werk en inkomen: Juist voor mensen die op een afstand staan ………..van de arbeidsmarkt is werk ontzettend belangrijk en is het moeilijk passend werk te vinden. Ontzorgen van ondernemers, vereenvoudigen van de papierwinkel, minder regelgeving, daar moet de gemeente mee aan de slag.
Jeugd: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Iedere jongere moet zijn talenten kunnen ontwikkelen.
De zorgen van en over de jeugd serieus nemen door met ze in gesprek te gaan over hun vragen en problemen: hoe kom ik aan woonruimte, hoe kom ik aan werk, kies ik een goede opleiding.
Vertaald naar onze dorpen: de dorpshuizen moeten blijven als basis voor de leefbaarheid in alle dorpen.
In Deest is het Doeprojekt succesvol. Dat moet blijven. Dat staat voor ons voorop.
In Afferden voorziet de winkel bij de Meent in een behoefte. Die winkel moet open blijven.
In Horssen moet het parkeerprobleem bij De Horst worden opgelost.
In Puiflijk is al veel te lang onzekerheid over de toekomst van het kerkgebouw. Het initiatief om de Oude Toren in ere te herstellen juichen wij toe. Ga eens praten in Afferden: daar hebben ze er ervaring mee.
In Druten zien wij dat het Alzheimercafe druk wordt bezocht. Dat voorziet in een behoefte bij de vraag om ondersteuning bij onze steeds ouder wordende bevolking. Dat verdient steun.
Druten-Zuid moet eindelijk eens opgeknapt worden.
U hoort het: Sociaal Maas en Waal is er voor alle dorpen in de gemeente Druten,waarbij mensen belangrijker zijn dan stenen.

Speak Your Mind

*