Sociaal Maas en Waal Druten tegen auto’s in de Hogestraat

Sociaal Maas en Waal is de enige partij in Druten die vindt dat het winkelgebied in de Hogestraat, dat wil zeggen tussen Blokker en IJssalon Loeffen, sterk aan waarde zal winnen als de auto niet meer welkom is.
Op dit toch al smalle gedeelte van de Hogestraat horen wat Sociaal Maas en Waal betreft alleen voetgangers, fietsers, rolstoelgebruikers enzovoort. Het wordt daardoor veiliger en voor winkelende mensen aantrekkelijker.

De wens om bovengenoemd gedeelte autovrij te maken, bleek ook uit een onderzoek van de HAN onder het winkelend publiek. Klanten en ondernemers kunnen daarvan profiteren. Juist in een tijd waar alles via internet te koop is, gaat het om beleving van het winkelgebied: een gebied waar de klanten en ondernemers centraal staan.
Druten had zich hiermee bovendien kunnen onderscheiden in de regio. Er zijn en komen voldoende (invalide-)parkeerplaatsen op een steenworp afstand van de Hogestraat, waar de auto welkom is.

Sociaal Maas en Waal heeft na het initiatiefvoorstel over duurzaamheid, de mogelijkheden om armoede bij kinderen te bestrijden, nu voor de derde keer een idee aangedragen. De eerste twee zijn inmiddels toch omarmd en drie keer is scheepsrecht.

Naast dit onderwerp heeft Sociaal Maas en Waal het woord gevoerd over het minimabeleid, het Regionaal Programma Werklocaties en de privatisering van de hockeyclub.

Hier vindt u onze inbreng over de Hogestraat, en hier ons betoog over het minimabeleid.

Over Jacobijn Olthoff

Fractielid voor Sociaal Maas en Waal, woordvoerder sociaal domein.

Speak Your Mind

*