Vragen aan college van B&W van de gemeente Druten

Aan het college van B&W van de gemeente Druten.

Druten, 28-11-2016.

Geacht college,

Sociaal Maas en Waal afdeling Druten vraagt uw aandacht voor het volgende:
Het Dorpspad in Horssen is een wandelpad tussen enerzijds De Bogerd en anderzijds De Rijdt. Inwoners van Horssen die wonen in de straten rondom de basisschool gebruiken dit pad als kortste verbinding van hun straat naar bijvoorbeeld het dorpshuis.
Bezoekers van het dorpshuis parkeren vaak in deze straten vanwege de beperkte parkeermogelijkheden bij het dorpshuis en lopen dan via het Dorpspad naar het dorpshuis.
>>>………………..
Op zich is met deze situatie niets mis, ware het niet dat s’avonds dit Dorpspad nauwelijks verlicht is. De begroeiing aan beide kanten maakt het pad angstaanjagend donker. Men loopt als het ware door een donkere, zwarte tunnel.
Sociaal Maas en Waal vraagt het college:
1. De situatie ter plekke in ogenschouw te nemen;
2. Te voorzien in een oplossing door voldoende verlichting aan te brengen op voornoemd Dorpspad;
3. Gezien het winterseizoen deze oplossing voortvarend aan te pakken.
In afwachting van uw antwoord,
met vriendelijke groet ,

Dini Uitdehaag
Harrie Linthorst
Fractie Sociaal Maas en Waal afdeling Druten
i.a.a. De Gelderlander, de Maas en Waler, de Waalkanter, RTV-totaal

 

Comments

 1. Hallo Dinie en Harry,

  Met verbazing heb ik de brief aan college B&W van gemeente Druten gelezen temeer omdat er aan de bewoners van het Dorpspad niet is gevraagd of zij nog meer verlichting in dit pad willen en ook voor de woning.
  Ik woon aan het Dorpspad in Horssen en er is voldoende verlichting in het pad en zeker niet zoals in brief wordt gesuggereerd “angstaanjagend donker”, het lijkt wel een term uit een slechte politieserie of verslag.
  Ook suggereert u dat dit (mede)komt door de begroeiing aan beide kanten van het pad, als bewoner kan ik duidelijk stellen dat deze bewering bezijden de werkelijkheid is. Hier en daar staat wat begroeiing en dit kan altijd gekort worden.
  Voor de mensen die het alsnog te donker vinden, in de straat De Bogerd staan om de 30 a 40 mtr lantaarnpalen die verlichting geven, deze mensen kunnen gebruik maken van deze straat om zo bij het Dorpshuis te komen en dat is echt niet zo ver.
  vr gr H.v.Beuningen

Speak Your Mind

*